Alla inlägg under oktober 2011

Av Lisa - 24 oktober 2011 10:42

Igår var det en minst sagt ovanlig dag, men det är dem flesta dagarna här senaste tiden. Barnflickan Crissie från den andra farmen med den knäppa kärringen fixade ju skjuts till oss med en av sina kompisar som kör lastbil. Så på morgonen gick vi upp och packade allt, gjorde oss iordning och åt frukost. Sen var det bara att vänta tills efter lunch då ha skulle komma och plocka upp oss. Medans vi väntade gick vi och roade oss med några av aktiviteterna som fanns på vandrarhemmet, vi spelade biljard, pingis och airhockey. Sen satte vi oss och kollade på en film, Djungel George :)
Killen som hämtade oss heter Gramham och är jätteschysst, Crissie berättade att han inte riktigt trodde på henne i fredags när hon berättade att hon hade två svenska tjejer i sin bil som gärna ville åka med honom till Brisbane på söndag ;) Iallafall så dök han upp efter lunch, och Lisa och jag bara stod och glodde (verkligen vrål glodde) när vi fick se den gigantiska lastbilen som vi skulle åka i....Det var en lastbil med två släp, hela 26 meter lång! Det tog aldrig slut, lastbilen bara fortsatte och fortsatte i en halv evighet när han körde ut den ur garaget!
Så började resan upp till Brisbane. Graham sa till oss att vi var tvugna att sitta gömda i sovhytten tills vi kommit ut på motorvägen, han får ju egentligen inte ha passagerare i sin bil. Sen när vi kommit ut på motorvägen så kunde en av oss sitta på passagerarsidan och en ligga och ha de bra i sovhytten :) När vi passerade en stad på vägen så hörde Graham i sin walkie talkie att det var en polis längre fram, så Lisa som låg i sovhytten blev tillsagd att om polisen stannar oss var hon tvungen att gömma sig under sovsäcken eftersom hon inte hade nåt bälte. Så när vi mötte polisen fick Lisa se till att gömma sig, som tur var så behövde vi inte stanna ;) Vilket äventyr va? :)
Efter att ha åkt i x antal timmar var det dags för kvällsmat, den intogs på en pub i en liten småstad, det finns många såna här. Som vanligt så känner man sig utstirrad av de ca 6 människorna som befann sig på det som jag gissar var stadens enda pub/nattklubb....Maten var god och efter att alla hade gått på toa var det dags att åka igen. Jag låg och sov till och från resten av vägen, medans Lisa som blir åksjuk, satt fram och snacka med Graham, som snackar ganska mycket. Han berättade att han får det ganska tråkigt när han är själv på vägarna i ett 18 timmars långt arbetspass...Så han uppskattar att plocka upp liftare så han får lite sällskap :)
När vi väl var framme i Brisbane, så skulle ju såklat inte Graham till det ställe som vi skulle till, han kan heller inte köra oss till centrum med lastbilen liksom. Som vi sagt förut så är folk väldigt hjälpsamma här, så han hjälpe oss att kolla upp om det gick bussar eller tåg osv in till centum. Men det slutade med att vi tog en taxi. Taxichaffisen gav oss många tips på vad vi som fanns att göra i stan.
När vi väl kommit till vårat hotellrum så ringde Graham oss och kollade om vi hade kommit fram ordentligt, så vi vill säga till våra mammor att ni inte behöver vara oroliga ;) Vi har nu fått oss ett litet kontaktnät med folk som vi kan ringa om nåt går åt skogen. Vi vill tacka Graham och Crissie för all hjälp de senaste dagarna, Crissie sa att om hennes dotter, som är i våran ålder, var i knipa i främmande land, så skulle hon vilja att nån gjorde samma sak för henne :) Så vi sa att skicka henne till Sverige då så vi kan hjälpa henne nån gång. Nej! sa hon då, det är alldeles för långt bort ;)
Så de personer som vi kan be om hjälp är Russel, Jason, Crissie och Graham, fyra pers, det är väl ganska bra? :) Jason ringer också varje dag för att kolla att vi lever ;) De är i alla fall mycket bättre än innan vi åkte då vi hade bara en ;)

   

Nu ska vi gå ut och göra stan osäker :)
Hejhopp


Av Lisa - 22 oktober 2011 10:53

Idag har vi agnat oss at lite valfortjant strandslappning :)

Sa nu ar vi lagom roda och fina ;)

Vi gar vilse hela tiden har men har de anda ganska kul...

Imorgon ska vi aka lastbil till Brisbane, de kan bli spannande ;) haha

Just ja vi har fixat sovplats i Brisbane idag ocksa sa de ar klart...


jaja nu ska vi spela airhockey ;)

hejhopp och ha de bra

//Lisa

Av Lisa - 22 oktober 2011 06:05

We have had a verry different day today, with a lot of fast turns... The morning was just like it uste too be, we ate breakfast and got ready to go to this waterfall. It was really nice and we really had a good time. It was we wwoofers and Ben and his nanny on the tripe and it was really nice, the nanny was so nice and easy to talk with. When we got back to the farm we ate lunch and then the mom said that it was our fault that Ben was so nougthy the whole time, just because we didn´t answer all his questions all the time, and that we didn´t comunicate with him when we were working...And its not easy to communicate with a three yearold when you are doing hard work and have to think of a lot of things at the same time. She didnt go away with Ben to let us work, she just handed him over to us and said that Ben wanted to "help us" but he was just in the way and slowing down our work. She also said that we were working too slowly, I wonder why? After she told us that it was our fault that she had so many problems with Ben, we just had enough and I (Elin) went back to the house to pack up my stuff and leave with the belgian girl. Then I went down and said to Lisa that I thought we should leave. When Lisa went to pick up some laundry from the familyhouse, Sophie stopped her and asked what she was doing. Lisa explained the situation, and then Sophie said that we couldnt leave! We still had two days of work to do, and that we had cost her a lot of money.... We talked to her and explained the situation and cleared the air and she told us how she had seen the situation. We thought that everything was okay and went down to the garden and started working while she went for a run. When she got back she screamed at us that if we wanted to leave we should leave, but that we needed to be ready to leave in five minutes.. We run up to our house and just threw everything together. The nanny drove us in to the city and helpt us find a place to stay and she also called a friend of hers that will give us a ride to Brisbane on Sunday :) That nanny was like a rescuing angel for us today ;) So now we will just rest and lay in the sun tomorrow and maybe find a place to stay on in Brisbane ;) now will we go in and sleep in our room, with the two english girls that are also staying here. We will need it after this day ;) We got of course lost on our way back to the motel but as usual everybody is very helpful so we got help to get right :)

Av Lisa - 22 oktober 2011 06:03
Den här dagen började ganska normalt, vi åt frukost och gjorde oss iordning för dagen :) Sen åkte vi med Ben och hans nanny till ett stort vattenfall, de var skithäftigt fast det var massor av trappor. Vi gick ner till botten av vattenfallet, vilket var jätte jobbigt men jätte häftigt sen gick vi upp igen och hade fruktstund innan vi åkte tillbaka till farmen. Ben var jobbig i bilen men somnade som tur var ganska snart efter att han fått sin napflaska.
När vi kom tillbaka åt vi lunch och får höra mamman kläcka ur sig att det är vårat fel att ungen är jobbig just nu, bara för att vi inte svarar på alla hans frågor, trots att vi svarade på samma fråga tre gånger och ignorerar honom fjärde gången han frågar samma sak. Det är också svårt att jobba hårt och fort, typ att flytta stenar med spade och skottkärra, riktigt jobbigt alltså, och svara på hans frågor samtidigt....Och det är inte lätt att komma på fem olika svar på en fråga, och på ett annat språk dessutom. Men det var ju ändå vårat fel att han var jobbig, vi koncentrerade oss på jobbet istället för att prata med honom hela tiden. Kärringen är ju knäpp i huvudet! Hon tyckte att vi jobbade för långsamt också, konstigt när man ska försöka sysselsätta en treåring som ska "hjälpa till" hela tiden, men bara är i vägen.
Efter maten så pratar vi wwoofers lite om det och tycker det är orättvist sagt och jag börjar jobba i trädgården och de andra två går upp till vårat hus och Lauralie börjar packa, då gör Elin beslutet att hon också vill åka och går ner och säger de till mig. Det var liksom droppen när hon sa att det var vårat fel att ungen är dryg. Jag går in och hämtar mina rena kläder i huset och tänker gå upp och prata med henne och dra ihop mina saker också. Då träffar jag på Sophie och berättar hur läget ligger och då säger hon att vi abslolut inte får åka och vi har en lång pratstund och hon säger att hon ska prata med Elin. Jag går upp och pratar med Elin och ganska snart kommer Sophie upp och vi har en lång pratstund och de känns som att vi löser allt. Sophie verkar också nöjd och säger att hon ska gå ut och springa. När hon gått så går jag och Elin ner och jobbar i trädgården och pratar lite mer med varandra och den belgiska tjejen, vi kommer överens om att vi ska berätta för varandra om vad som händer i helgen men att vi kommer att överleva den och bli starkare ;) Elin träffar på nannyn som berättar att hon känner sig elak som lämnar oss med Sophie men som ber oss att vara starka och tänka på att de bara är två nätter kvar ;) Vi fortsätter jobba i trädgården och säger hejdå till våran vän på farmen. När värdmamman kommer tillbaka verkar hon upprörd igen och skriker åt oss att om vi vill åka så ska vi åka men då ska vi vara klara om fem minuter så vi springer upp och slänger ihop våra saker och är klara när de kommer :) Så helt plötsligt är vi på väg från farmen och fattar ingenting, VI BLEV UTKASTADE :o Men nannyn som vi åker med är väldigt trevlig och hjälpsam, dagens räddande ängel! Hon kör oss in till stan och hjälper oss hitta ett vandrarhem och ringer en kompis som vi ska få åka med upp till Brisbane på Söndag :) Så nu har vi helt plötsligt en heldag imorgon på stranden i Port Maquarie :)
Av Lisa - 22 oktober 2011 00:51

We have leaft the farm (got kickt out), more information will come later when we can use my computer. But we are alive and have fun so dont worry :) Tomorrow we will go up to Brisbane and today we will just relax on the beach :)

Av Lisa - 20 oktober 2011 10:11

Hello!

(Elin) Today we have worked in the garden again and in the afternoon we went walking in the rainforest :) It looked so nice, we walked for about an hour, climbing over big rocks and wading in the water. Lisa just walked in the water, but I didnt want to get my shoes wet, and was afraid of getting leaches on my legs, climbed and jumped between the rocks. But of course, tried to jump from one stone to another, missjudged the distance and went into the water anyway ;) 


We also saw a reptile in one of the trees, a big leguana or something. Lauraline took some photos of it. I didnt have my camera with me, if I dropped it in the water I would have started to cry...But now we have some photos anyway, we will put them up on  the blog later. 


The woman running the farm is a really special lady....Today she told us that she had been talking to one of the ducks, and that he told her that he was really unhappy about something.......weird.


She also said last night that she had been talking to one of the cows, its a big cow that is being sold to go to slaughter. And she said that she had been struggling with that fact for six months, because shes a vegetarian. But apperently the cow told her that she was at peace with going to slaughter :0 And that she was fine with it, the cow I mean. 


So shes telling herself that to feel better about the whole thing i guess....


(Lisa) Today when I was slaching the grass, a really big spider jumpt up on my leg. I was terrified and didn´t know what to do so I screamed really high and let go of the slacher, started waving my arms and somehow I must have been able to hit the spider because when i looked down again it was gone. Then I stopped slaching and ran away to Elin to tell her what happened ;) I didn´t slach any more after that...


Annother weird thing that happend today was that one of the cows licked my foot, it felt so wrong and so slimy ;) I was standing with the waterhose filling their bowl up and looked at three of the cows fighting to get to drink first, when I suddenly felt something touching my feet, looked down and saw one of the other cows just beside me. A little scary but quite fun too :)


I promise that you will get pictures later from the rainforest...


För er alla där hemma i Sverige så ska vi försöka skriva en del på engelska nu eftersom vi börjar få en del kompisar här nere nu som också är intresserade av vad vi skriver, men givetvis så ska vi även försöka skriva en del på svenska åt er också :) men har vi bara tid att skriva ett inlägg så kommer de nog tyvärr bli på engelska så alla förstår...ni får helt enkelt också träna lite engelska ;)


Godnatt och sov så gott önskar vi från andra sidan jorden :)


Av Lisa - 19 oktober 2011 06:36

   Sheering of the spitting things ;)   Elin cleaning the flees...   Koalas :)   Wallaby feeding :)   Hihi   They are pretty tall...   More food :)   Let me out of here...   I´m invisible ;)   Pelikan :)   Peting a coala :)   Of course we need to have som pictures were we pose with our new hats ;)   Elin too :)   Me :)   Elin again   And a big tree there we were thinking of climbing in it but it was a big spider in the opening so we didn´t ;)   Tree hugging ;)   Hihi

  And of course a picture of the Belgish girl Lauraline :)

Av Lisa - 17 oktober 2011 12:06

Hope you enjoyed the pictures :) 

Yesterday we got to herd about si sheep, that needed to be shaun. It took us about 2 hours! Shit, when Luke did it with the quadbike it took like 10 minutes, and you have a lot of sheep....So it took a long time, because people running the farm arent very use to herding the sheep, and also its harder to get a smaller group of sheep to go were you want them to go. They were all running of in different directions.


After that Lisa and I went down to the river to cut down some trees with the chainsaw, we did that until we ran out of fuel. Then the man came that would sheer the sheep and the alpackas. That was very interesting to see! Thats a once in a lifetime thing for us I think ;)


Then after the sheepsheering it was time to sheer the alpackas....That was hard work, they strain up the alpacka on a table, and hold it down so it doesnt get away. Lisa got to hold the head, and I got to clean the wool (or flee, dont know what to call it) I was glad that I didnt have to hold the alpackas, because theyre pretty strong and kan kick really hard. 


A funny thing happened with the alpackas. When Lisa was supposed to hold the alpackas head down, she felt a bite from a fly or something on her leg, so she bent down, dropped the alpackas head, wich turned its head and spat right on me! God it stinked! It was like getting a shower of green, disgusting mud over me :0 

But it was really funny :)


Today we went to a wildlifepark called Billabong, and that was a lot of fun :) We got to feed kangaroos and wallabies, and pet koalas! We are gonna put up some photos later for all to see. 


After that it was shoppingtime and Lisa and I took the oppurtunity to buy some soda and choklate, at this farm they dont eat any sugar at all, so we both really wanted some sugar ;)


We also picked up a new wwoofer today, her name is Lauraline, shes from Belgum and is really nice :)


Tomorrow we will work in the veggiepatch!


/Elin and Lisa

Ovido - Quiz & Flashcards