Alla inlägg under oktober 2011

Av Lisa - 9 oktober 2011 10:51
(Elin) Idag har vi varit ute och fixat med stolparna till stängslet. Lisa och jag har också klippt gräsmattan vid huset. Snacka om att vi har kört Simple Jack-skämt både idag och igår, och just att dem är bönder så blir det ju Simple Luke och Simple Jason haha! :) Men det har blivit en hel del Simple Elin och Simple Lisa också ;)
Egentligen skulle Lisa och jag fixa med stolparna själva imorse, men deras jobb på den andra farmen gick så fort så dem kom hem precis när vi hade ätit våran frukost, så vi behövde inte göra nåt själva iallafall...måste säga att dem inte förväntar sig att vi ska jobba nånting alls, verkar mest som att de gillar att ha oss här som sällskap :)
På kvällen har Jason gjort sin kända seafood med curry, väldigt gott! Men musslorna fick jag lägga på hans tallrik, musslor är EJ min grej. Annars var det faktiskt första gången jag smakade bläckfisk, inge konstigt aaallls ;) Kvällens film blir Eurotrip, Ah Bongjorno, Bongjorno, Misqusi, Misqusi! (vet ej hur det stavas, ha överseende)
Imorgon ska vi ut och måla rummen på den andra farmen, får se om vi lägger till en liten älg eller nåt på väggen, vi får gärna måla precis vad vi vill så....
Saknar er allihopa! Lämna gärna kommentarer :)
Av Lisa - 8 oktober 2011 12:04
Hej!
(Lisa) Igår var de ännu en lugn dag, jag och Elin hann nästan inte ens upp ur sängen innan de kom hem ;) men de spelade ingen roll för vi hade hunnit gjort allt som vi skulle hinna ;) När Jason kom hem hade han med sig en liten kompis med sig till oss :) så otroligt söt, han fick vara ett tag i min ficka innan vi hann fixa en låda till honom ;) tyvärr så sket han två gånger i min ficka...väldigt deprimerande med tanke på att tröjan var rentvättad... Menmen han var väldigt söt och han fick plats i en hand :) Vi döpte honom till Sven och sen satte vi ner honom i hans låda, men tyvärr så trivdes han inte så bra där i utan försökte hoppa ur den...han hoppade runt massor där inne och de hjälpte inte utan vi var tvugna att lägga en tidning över så att de blev mörkt då lugnade han ner sig lite... han fick sova i vårat rum inatt och han rörde sig en hel del igår kväll så jag tror att han höll Elin vaken ett tag även om jag somnade och sov som en sten ;) fråga mig inte hur en sten sover men jag gissar på att de är hårt :) imorse när vi vaknade tyckte jag att sven var alldeles för tyst men jag hoppades att han bara sov men när jag lyfte undan tidningen insåg jag att så inte var fallet :( våran ankunge hade avlidit under natten så vi begravde honom brevid dammen :(
(Elin) Sen åkte vi ner till stan och köpte cement och färg. Vi håller på att måla barackerna på deras andra farm och jag och Lisa fick välja vilka färger vi ska ha i rummen ;) De vill gärna att vi gör ett svenskinspirerat rum, så vi ska ha ett med en typ tallgrön fondvägg i och det andra rummet fick gå i en beige färg. Vi funderade också på att ha ett rum i en lila färg, men den valde vi bort, Jason tyckte att det var lite tjejigt också....När vi kom tillbaka var det lunch och sen drog vi ut och grävde ner stolparna till det nya stänglet som vi ska sätta upp. Jag och Lisa ska få jobba lite själva på det imorgon när brorsorna är ute och jobbar på en annan farm, och vi kommer troligtvis behöva ta en av deras jeepar ut när vi ska fixa stängslet, undrar hur det kommer att gå......Men vi har prövat att köra deras bilar flera gånger, man vänjer sig faktiskt ganska fort att köra på fel sida av vägen ;) De brukar skratta när vi säger att de kör på FEL sida av vägen, och inte på vänster sida av vägen.
Ikväll blir det skräckfilm som jag och Jason var och hyrde igår, vi kollade skräckfilm igår också, med pizza, men ikväll blir det potatisgratäng som Lisa och jag har lagat-mums! :)
Av Lisa - 7 oktober 2011 05:31
(Elin) Vi drog ju som sagt till ett publiknande ställe först, det hette "Goulburn Workers Club" och var faktiskt ett trevligt ställe. Men i början av kvällen så var Lisa och jag de enda tjejerna som var där...sen lite senare så började det dyka upp mer folk i våran ålder, innan var det typ bara gamla gubbar och stammisar som spelade biljard. När vi skulle sjunga kareoke ville vi ta en låt som båda kunde någorlunda bra, gissa vilken det blev.......självklart "Barbie Girl" av Aqua! Fy fan, det lät EJ bra, men kul hade vi ;)
När vi skulle dra vidare till Goulburns enda nattklubb så gick vi ut och jag frågade hur långt det var dit, det var liksom ganska kallt ute och vi skulle promenera. Då sa Jason "it´s just around the corner", självklart är det bara runt hörnet i den här stan ;) Du går igenom hela stan på tio minuter. Alla som vi pratade med under kvällen frågade var vi kom ifrån, när vi sa att vi var från Sverige frågade alla vad sjutton vi gjorde i den här lilla hålan???
På nattklubben var det som Lisa sa musik som var poppis i Sverige för typ tre år sen, och jag har aldrig varit med om att det spelas Nickelback på en nattklubb..... Men det var roligt med lite andra låtar än bara pumpmusik som vi har hemma. Ibland var det så lite folk på dansgolvet att det bara var vi som var uppe och dansa och alla andra satt med en öl och glodde...det var inte så mycket drag i början av kvällen direkt. Men sen drog partyt igång! Jag gick och frågade Dj:en om han kunde spela något svenskt, så han drog igång "Mamma Mia" med Abba! Och det var så kul för ALLA kan ju den låten, och Lisa och jag kände oss som stolta svenskar :)
Hade bra allihopa!
Av Lisa - 7 oktober 2011 03:49

Så igår så slappade jag och Elin hela dagen igen...Eller vi gjorde de få syslorna som vi har att göra och så städade vi micron. När vi hade gjort de så var vi ganska så uttråkade så Elin fick nöjet att sminka mig ;) Så när de kom hem satt vi uttråkade och nysminkade framför brasan och såg lagom roade ut.. De bestämdes ganska snabbt att vi skulle gå ut på kvällen så killarna slängde sig in i duschen och ansträngde sig faktiskt till och med så mycket att de drog på sig rena kläder... vilket fick till resultat att jag och Elin fick lite klädpanik eftersom man tydligen skulle klä upp sig lite ;) Haha aa jag vet att de är illa att vi inser att de klär upp sig när de tar på rena kläder och för ovanligheten skull inte jobbarskjortor ;) så jag hade bara att leta på den lilla svarta kläningen och låna elins sandaler och bättra på sminket :) Elin drog också på sig kläning och jag tror att killarna blev nöjda med resultatet :p  Sen bar de av in till stan där vi började med en typ pub (vet inte hur jag ska förklara de). De var i alla fall väldigt mycket olika människor där både i åldrar och stilar ;) vi spelade biljard och jag och elin gick till och med upp och sjung kareoke ;) fick höra efteråt att de lät intressant, haha.. Efteråt gick vi vidare till stans enda nattklubb ;) vilken liten jäkla håla de här är! Klubben såg i alla fall ut som ett skoldiskotek och många av låtarna som de spelade hörde man i sverige för ca tre år sen :) och folkets kläder var väl ungefär lika moderna... när jag var ute på dansgolvet med två tjejer som vi pratade en del med så kom det upp en kille i truckerkeps och började dansa med mig, jag höl på att avlida av skratt! han tyckte att han såg så häftig ut :) Jag vände mig ganska snabbt till steve som var i närheten och killen fattade snabbt piken ;)

vi tog en taxi hem när kvällen var slut och tog en sväng förbi mcdonalds på vägen hem :) mycket skämt i taxin på vägen hem och till och med taxichaffisen skrattade :) han måste ha tyckt att vi var helt cp, men kul hade vi :)


hejhopp

Av Lisa - 6 oktober 2011 05:45

   Elin när vi är ute och jobbar på farmen :)   Jag som kör traktor :)   Jag som målar ;) (vet inte hur man vrider bilderna)   Elin med ett litet gulligtlamm som snart ska vaccineras och få svansen fixad :)

  Jag efter att precis blivit nerpissad av ett lamm... brevid mig står steve och sen ser man jason och luke i bakgrunden ;)


hade ganska många bilder till som jag tänkte lägga upp men internet la av igen...

men här har ni några i alla fall så sluta gnäll nu ;)

Av Lisa - 6 oktober 2011 05:44
(Lisa) Så ännu en slappardag avklarad....våra dagar är väldigt slappa nu när de åker och jobbar på andra farmar, mitt och Elins jobb är att mata grisarna vilket tar fem minuter om man räknar med promenaden till och från inhängnaden. Är det bara själva matningen som räknas är de typ tio sekunder eller tiden som de tar att vända en hink upp och ner ;) idag gav vi dem faktiskt vatten också så då kanske de tog en halv minut extra :) låt mig tänka vad har vi mer ansvar för, jo vi ska diska det som behöver diskas vilket brukar handla om typ fem muggar och några knivar från bröd och smör ;) justja de jobbigaste vi måste sköta om är grönsakslandet, eller deras "VeggiePatch" som dem kallar det...idag innebar de att vi hade på sex kannor med vatten men de var typ första gången sen vi kom hit... annars så behöver vi inte göra ett piss! men jag och elin har städat lite i alla fall ;) och i går lagade vi mat åt dem igen när de kom hem från jobbet vilket de vart väldigt glada över :) senast två dagarna har solen varit framme så vi har solat och slappat men även städat lite runt lägereldarna som de har gjort iordning :) 
Just ja jag och elin har börjat springa här på ägorna kring farmen bara för att vi känner att vi måste röra lite på oss och då tar vi med oss hundarna som ser ut att uppskatta de mycket ;) maten här är inte världens nyttigaste så de känns som att man annars kommer att väga 200kg om sju månader ;) alltså mängden läsk och godis och annat onyttigt som de äter är enorm men mängden mat är sjukt liten! jaja vi mår bra i alla fall och här ifrån åker vi nog om ca en vecka så då får vi se om de har lika dålig mat överallt eller om de bara är här ;)
(Elin) Men jag håller faktiskt inte riktigt med dig Lisa, vi har bara ätit skräpmat typ tre gånger. Så jag tycker våra mödrar kan vara lugna, vi lagar faktiskt maten själva också. Vi har lagat köttbullar och potatis, kyckling och potatis, och nån dag ska Lisa och jag fixa ihop potatisgratäng ;) Och man kan handla typ exakt likadana grejer här som hemma, går man in i mataffären är det som att gå in på Ica Maxi. Dem brukar också alltid fråga oss om vi vill ha någonting köpt, idag såg jag till att vi köpte ost som vi kan ha på mackorna. Så imorgon ska jag äta ostmacka och tänka på hem ljuva hem!
(Lisa) Idag kom de äldre pojkarna hem ganska tidigt från jobbet så vi åkte in en sväng till stan där vi tjejer ville kolla lite på skor, och grabbarna fixade milkshakes under tiden, skoshopping tycker inte dem är det roligaste direkt ;) satan vad milkshaken var masstig, trodde allvarligt att jag skulle spy efter halva men klämde i mig hela ändå eftersom den var så god ;) precis efteråt skulle man handla mat så gissa om de gick bra när man var så mätt... tror inte att vi kom hem med så mycket mat ;)
när vi var klara åkte vi och hämtade upp luke från en annan farm där han jobbat och sen åkte vi in till ett ställe som heter Hungry Jacks, vilket är som Australiens motsvarighet till Burger King. Man var ju inte hungrig men de var ju bara att äta eftersom de var enda kvällsmaten som vi skulle få...menmen det smakade ganska gott ändå :)
Just ja jag och Elin tvättade igår och tydligen så har något färgat av sig så allt vitt har blivit ljusblått ;) men de gör inte så mycket nu har jag ljusblåa strumpor istället för vita så jag kan se de som att jag har fixat nya strumpor utan att betala för de ;) ombyte förnöjer ;)
(Elin) Jag kan berätta att det var mina blåa byxor som färgade hela tvätten, nu har vi båda matchande ljusblåa trosor och strumpor :)
När vi var och handlade fick jag Jason att köpa filmen Tropic Thunder, och den har vi kollat på ikväll. Underbar film, blir aldrig dålig ;) "When we get home, im gonna finally teach you how to juggle".
Imorgon blir det "Kareokenight" på nån lokal pub, det ska bli spännande! Det ligger tydligen lite prispengar i potten om man lyckas framföra ett nummer som inte skär så extremt mycket i öronen, så imorgon kväll då jäklar! ;)
(Lisa)Jag tror att jag kommer att stå över morgondagens kareokenight eftersom jag låter som en katt som blivit klämd i en dörr när jag försöker sjunga, men jag får väl sitta med och se glad ut och kanske offra mig på att köra tillbaka sen ;)
Nää nu måste jag gå och göra mig iordning alla andra har redan gått och lagt sig trots att klockan bara är strax efter tio :) jag kanske inte är rätt person att säga något eftersom jag får sova så länge jag vill och har sovit i solen idag men ändå till och med jag tycker att de går och lägger sig tidigt här... i och för sig går de upp strax innan sex men ändå de flesta dagar har i alla fall en av dem varit i säng innan nio.. och då är de inte samma person varje kväll :) menmen tandborstning var de :)
hejhopp


Av Lisa - 4 oktober 2011 01:39
sorry om jag varit dålig på att skriva senaste fyra dagarna men de har varit så mycket folk här så att jag inte har haft någon tid. Brödernas pappa och syskon har varit här och några kusiner och några kompisar... så de har varit otroligt mycket olika konstiga men roliga lekar och konstant grillning ;) jag tror  att i princip hela lammet som vi slaktade har gått åt plus allt annat kött som de köpt. igår så lärde vi dem spela kubb (vi körde med colaburkar som kubbar, en plastflaska som kung och pinnar som pinnar), de var riktigt kul och de tror jag att de också tyckte :)
just nu sitter jag ute i solen och äter frukost :) riktigt skönt :) de enda som skulle kunna göra de bättre vore om Billy ville flytta sin blöta nos från min svank ;) menmen jag ska inte klaga jag slapp gå upp vid sex för att åka ut och jobba på en annan farm :) jag har städat här på farmen istället innan jag väckte elin för frukost :) idag ska vi bara slappa och jag ska springa en sväng igen, kändes igår att de var länge sen ;) men nu är de så varmt att man känner att de är badväder igen så då känner man ju pressen igen och börjar springa :p

menmen jag ska väl sätta fart och fortsätta jobba igen men nu vet ni i alla fall att vi lever och har de bra :)
hejhopp
 
ps de var nå sport grejs som vi kollade på hela söndagen, jag och elin fatta inte ett piss av reglerna ens efter att de förklarat men vi tittade ett 
tag ändå...
Ovido - Quiz & Flashcards